Koopgids

De beste smartphones

2 november 2018 23:49

Twee nieuwe smartphones in onze koopgids Bright Stuff: de iPhone XR (de nieuwe standaard iPhone) en de OnePlus 6T (beste Android-telefoon voor de prijs).

Bij Bright worden we vaak gevraagd naar onze favoriete smartphone, laptop, koptelefoon, e-bike, noem maar op. In de koopgids Bright Stuff tonen we de drie beste keuzes in meerdere categorieën gadgets. We werken ze steeds bij, zodat je op elk moment het beste advies krijgt. Dit is zo'n moment: we wisselen twee smartphones om voor iets nieuwers en beters.

iPhone XR

De iPhone 8 van vorig jaar hebben we vervangen door de iPhone XR. We zijn verrast door de hoge prijs-kwaliteitverhouding van de XR. Dezelfde snelle chip als de duurdere iPhone XS, dezelfde camera maar zonder dubbele lens en een mooi lcd-scherm (ondanks de resolutie). Dat levert ook veruit de hoogste batterijduur van een iPhone ooit op. Dit is dé nieuwe standaard iPhone: iedereen die vanaf een oudere iPhone (zoals de 6, 6S of 7) komt, zal er gelukkig van worden. Hij is er met 64 GB opslagruimte vanaf 859 euro.

OnePlus 6T

Ook de OnePlus 6 wordt door zijn eigen opvolger uit de lijst gestoten. De OnePlus 6T heeft een iets groter 6,4 inch scherm, dankzij gekrompen schermranden en een kleinere scherminkeping. Daarmee het Android-toestel met het mooiste vooraanzicht. De vingerafdrukscanner in het scherm is veel handiger dan eentje achterop, in de praktijk echt een verademing bij het vaak ontgrendelen van je toestel. De accu is met 3.700 mAh iets groter. De processor en camera zijn hetzelfde als bij de 6: een Snapdragon 845 en een dubbele camera met 12 en 16 megapixelsensoren. Met 128 GB opslagruimte is de 6T er vanaf 559 euro.

(Wil je een Android-smartphone met een wat kleiner scherm, dan raden we je de inmiddels flink afgeprijsde Samsung Galaxy S9 aan.)

Smartphones:

« Eruit: Apple iPhone 8

» Erin: Apple iPhone XR

« Eruit: OnePlus 6

» Erin: OnePlus 6T

Klik op de producten voor de toelichting en de video.

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.