Van onze partner

Winnen: gratis kaarten voor Night of the Nerds in Eindhoven

1 mei 2019 12:12

Op 21 mei is de jaarlijkse Night of the Nerds in het Klokgebouw in Eindhoven. Je ziet er trends en innovaties op het gebied van techniek en creativiteit. Bright-lezers kunnen er gratis bij zijn.

Wil jij gratis naar de Night of the Nerds? Reageer op ons Facebook-bericht. En vergeet onze pagina niet te liken.

Tech is overal aanwezig en lang niet alleen weggelegd voor nerds. Op het programma van Night of the Nerds staat daarom een breed scala aan activiteiten, stuk voor stuk hoogstandjes op het gebied van tech en kunst, die uiteenlopen van slimme mode tot robotica en van zelfrijdende raceauto’s tot baanbrekende games.

Zo wordt er in de experience Upprinting Food, voedsel hergebruikt door verschillende ingrediënten te mengen die door een voedselprinter in 3D worden geprint. Met de workshop Onderzoek open data – Bellingcat leer je fake news herkennen. Voor liefhebbers van mode heeft Amsterdam Fashion Institute een VR-experience gemaakt in samenwerking met Museum Volkenkunde en voor jongeren die geïnteresseerd zijn in de verhouding tussen mens en machine is er Cluster, een interactieve installatie die wordt bestuurd door een digitaal neuronetwerk dat wordt gevoed door het publiek.

Keynote-speakers komen in het avondprogramma voor volwassenen, dat vanaf 18.00 start, tijdens kennissessies vertellen over de allernieuwste technologieën en de impact hiervan op de samenleving. Zo organiseert Fontys TEC Talks; korte lezingen met onderwerpen zoals fake news, smartphoneverslaving, de betekenis en impact van chatbots en voice interfaces, techniekfilosofie en de maatschappelijke acceptatie van robots. Speciaal voor docenten uit het voortgezet onderwijs organiseert CodeSkillz een programma over computational thinking in het onderwijs. Tot slot hebben jonge vrouwen de gelegenheid om te speeddaten met vrouwelijke rolmodellen in de techniek, georganiseerd door Lead Your Future.

Night of the Nerds vindt op 21 mei tussen 12.00 en 21.00 plaats tijdens de Dutch Technology Week in het Klokgebouw in Eindhoven.  

Win kaarten

Wil jij gratis naar de Night of the Nerds: reageer op ons Facebook-bericht.