Beeld © Lumen
Beeld © Lumen
Check je metabolisme

Deze blaastest 'hackt' je stofwisseling

24 juli 2018 22:51

De gadget Lumen meet wat je aan het verbranden bent: koolhydraten of lichaamsvet. Het is een hit op crowdfundingsite Indiegogo.

Binnen enkele dagen heeft de blaasgadget Lumen al meer dan 650.000 dollar opgehaald via crowdfundplatform IndieGogo. De makers van het apparaatje beweren dat het kan meten of je lichaamsvet aan het verbranden bent, of toch de boterhammen van vanochtend. Daarmee zou je 'stofwisseling te hacken' zijn en kan de gadget je helpen met afvallen. 

De app geeft de verhouding weer in procenten, bijvoorbeeld '12 procent koolhydraten en 88 procent lichaamsvet'. Daarmee is Lumen 'een lifestyle-coach, stofwisselingmaaltijdplanner, voedingsadviseur, diëtist, slaapcoach en workoutcoach in één', aldus de makers. De methode om de stofwisseling te meten wordt nu al gebruikt door professionele sporters voor het afstemmen van trainingen.

Eén Lumen kost 199 dollar, een duo-pack kost 377 dollar.

Demotest

Deze video toont een werkend prototype van Lumen. De verwachte levertijd is maart 2019, al is de traditie dat crowdfundingprojecten altijd erg uitlopen.