Future food

Groen licht voor ingrediënt vleesloze burger

25 juli 2018 10:23

Het plantaardige, nagemaakte heemijzer dat de startup Impossible Foods gebruikt voor zijn vleesloze hamburgers is veilig.

Tot die conclusie is de Amerikaanse toezichthouder op de voedselveiligheid, de FDA, gekomen na onderzoek, meldt CNet. De FDA onderzocht het ingrediënt omdat het mogelijk tot allergische reacties zou kunnen leiden.

‘Echt’ heemijzer zit alleen in dierlijke producten, zoals vlees, vis en gevogelte. Impossible Foods gebruikt een soja-eiwit dat de kenmerken van het dierlijke heemijzer sterk benadert. Het door Impossible Foods nagemaakte heemijzer is een belangrijk ingrediënt van de veganistische hamburgers: het zorgt ervoor dat de textuur en smaak precies lijken op die van normale hamburgers.

Bill Gates

De vleesloze hamburgers van Impossible Foods zijn twee jaar te koop, voornamelijk bij wat chiquere Amerikaanse restaurants. Vorig jaar zette het New Yorkse Public, een restaurant met een Michelin-ster, de hamburger op zijn menu. Dit jaar begon ook de fastfoodketen White Castle met de verkoop van de burgers van Impossible Foods.

De startup heeft de afgelopen jaren bijna 400 miljoen dollar aan investeringsgeld opgehaald, onder meer bij Google Ventures en Bill Gates. Het bedrijf wil in een fabriek in Californië 450 duizend kilo aan plantaardig hamburgermateriaal produceren per maand. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Nederlandse kweekvleesburger over 2 jaar op je bord'

Volg Bright

Like ons op Facebook.

Volg ons op Twitter en Instagram.

En subscribe je op ons YouTube-kanaal.