Rockstar heeft beet

Red Dead Redemption 2 al 17 miljoen keer geleverd

8 november 2018 13:01

In slechts acht dagen tijd is de westerngame Red Dead Redemption 2 al 17 miljoen keer geleverd.

Dat heeft game-uitgever Take-Two bekendgemaakt in zijn nieuwste kwartaalcijfers. Take-Two is eigenaar van GTA- en Red Dead Redemption 2-maker Rockstar. Het bedrijf rekent er op dat elke game van de ontwikkelaar records breekt.

De eerste twee mijlpalen zijn in ieder geval al bereikt: Red Dead Redemption 2 werd in acht dagen tijd met 17 miljoen stuks vaker geleverd dan het eerste deel, waarvan in totaal 15 miljoen stuks zijn verkocht. Onlangs werd al bekend dat de game in het eerste weekend een omzet van 725 miljoen dollar (640 miljoen euro) heeft gedraaid.

Alleen GTA V succesvoller

Dat is het op één na meest succesvolle openingsweekend voor een entertainmentproduct ooit, op GTA V na. Die game draaide in zijn eerste drie dagen een omzet van 1 miljard dollar. De 17 miljoen geleverde exemplaren van Red Dead Redemption 2 gaan trouwens over games die aan winkels zijn geleverd, niet om hoeveel games daadwerkelijk aan klanten zijn verkocht.

Het zal nog wel even duren voordat Red Dead Redemption 2 bij de totale cijfers van GTA V in de buurt komt. Die game verscheen inmiddels vijf jaar geleden, maar blijft populair. Take-Two maakte bekend dat GTA V afgelopen kwartaal de mijlpaal van 100 miljoen geleverde exemplaren is gepasseerd. Ook brengt GTA V nog veel geld op met in-game-aankopen in GTA Online, het multiplayerdeel van de game. Red Dead Redemption 2 krijgt later deze maand ook zo'n onlinemodus.

Take-Two verwacht voor het huidige kwartaal dan ook een omzet van 1,4 miljard dollar. Ter vergelijking: in het vierde kwartaal van van 2017 was de omzet nog 654 miljoen dollar.

Miniatuurvoorbeeld
Review

Red Dead Redemption 2: de game van het jaar

p>