Memes bij je melk

Internetcafe vol memes in Rotterdam

24 januari 2019 13:14

Het Meme Café in Rotterdam is een internetcafé met door memes geïnspireerde installaties van kunstenaars en filmers.

Vandaag opent Meme Café, een tentoonstelling in de vorm van een internetcafé met door memes geïnspireerde installaties en werken van kunstenaars en filmers.

LolCats, Doge, de Rickroll, we hebben allemaal wel eens zo’n meme ontvangen. In het Meme Café in Rotterdam kun je helemaal onderdompelen in de wereld van memes. Er zijn klassiekertjes van het fenomeen te zien, maar ook memes die speciaal voor het café ontworpen zijn.

Zo is er de filminstallatie Octocat van David OReilley en 'Slenderman is Real // Slenderman is Fake' van Dan Dan Schoenbrun. Je kunt ook zelf memes maken en toevoegen aan de tentoonstelling, zoals de iMeme-rIFFR van Eric Allen Hatch. De eerste memes stromen al binnen, je kunt ze volgen op insta @rabbithole_iffr_2019.

Het Meme Café is tot 3 februari gratis te bezoeken in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam. Meme Café is onderdeel van Rabbit Hole, een themaprogramma van filmfestival IFFR over de visuele taal, dubbele lagen en de vertaling van memes naar film, kunst en politiek.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Dogecoin: van meme tot cryptomunt van 2 miljard

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Reclame-ombudsman: distracted boyfriend is seksistisch