Het huis met de garage waar Amazon ooit begon. Beeld © John L. Scott Real Estate
Het huis met de garage waar Amazon ooit begon. Beeld © John L. Scott Real Estate
Nieuws

In dit huis begon Jeff Bezos zijn miljardenbedrijf (en nu is het te koop)

12 februari 2019 17:04

In Nederland ontstaan bedrijfjes vaak op een zolderkamer. In de VS is juist de garage de broedplaats voor wat later miljardenbedrijven worden, zoals Amazon. Eigenaar Jeff Bezos begon de webwinkel in 1994 in de garage van zijn huis in Seattle. Dat huis staat nu te koop voor ruim 1,3 miljoen euro.

De kans dat de zweetgeur van de hardwerkende Bezos, toen dertig jaar oud, nog te ruiken zijn in de garage van de vrijstaande woning is klein. De inmiddels rijkste man op aarde verkocht het huis ver voor de dotcombubbel, begin deze eeuw.

Hij heeft er maar een paar maanden gewoond, schrijft de Seattle Times. Op het moment dat Amazon begon te groeien en hij zijn eerste personeel aannam, verhuisde hij naar een echt kantoor. Nog altijd staat het hoofdkantoor van Amazon in Seattle.

Dure wijk

De makelaar benoemt maar wat graag dat het ooit Bezos was die het huis, gebouwd in de jaren vijftig, huurde. Toch beweert hij dat de oud-bewoner niet van invloed is op de prijs.

Het is volgens hem vooral de omgeving die de prijs opdrijft. In 1998 werd het huis nog verkocht onder de twee ton in dollars. 21 jaar later is het huis meer dan een miljoen waard. Wat nog altijd onder het gemiddelde ligt in de wijk.

Hout, hout en nog eens hout

De inmiddels beroemde garage ziet er, net als de rest van het typisch Amerikaanse huis, niet meer hetzelfde uit als in 1994. In 2001 werd het pand flink onder handen genomen. Waarschijnlijk door een timmerman, want het is hout dat de klok slaat. Niet alleen aan de buitenkant, ook aan de binnenkant.

Het hele huis is ruim 140 vierkante meter groot. Daarin bevinden zich drie slaapkamers. Het hele perceel is 780 vierkante meter groot, dus de tuin is fors. Daar vind je ook nog eens een hot tub.

Multimiljardair Bezos woont zelf trouwens een stuk ruimer. Hij heeft meerdere huizen, waaronder een enorm landgoed in Seattle van omgerekend 67 miljoen euro.

Het huis heeft drie slaapkamers.