Beeld © Steve Kovach
Beeld © Steve Kovach
Vouwtje, bedankt!

Reparatiesite verwijdert analyse Samsung Galaxy Fold

26 april 2019 10:23

Op verzoek van Samsung heeft iFixit, dat bekend staat om het uit elkaar halen van nieuwe gadgets, besloten een analyse van de Galaxy Fold te verwijderen.

“We kregen onze Galaxy Fold via een partner. Samsung heeft nu via die partner gevraagd om onze analyse te verwijderen”, schrijft iFixit. De site heeft besloten aan dat verzoek te voldoen “uit respect voor deze partner”. Volgens iFixit bestond er geen juridische noodzaak om de analyse van de opengemaakte Galaxy Fold van de site te halen.

Via Archive.org is iFixits analyse van het opvouwbare Samsung-toestel nog wel altijd terug te lezen. In de analyse vergeleek iFixit de telefoon met een vlinder en concludeerde dat het ontwerp ‘zorgwekkend kwetsbaar’ was.

De site wees onder meer op een 7 millimeter grote kier onderaan de vouw in het scherm die bloot komt te liggen als het toestel is opengeklapt. Als via die opening vuil naar binnenkomt, gaat het scherm op zwart.

In een mum van tijd problemen

De door iFixit geconstateerde kwetsbaarheid van de Galaxy Fold bleek ook in de praktijk. Verscheidene recensenten die het toestel mochten testen, meldden al in een mum van tijd problemen.

In sommige gevallen werden de problemen veroorzaakt doordat de journalisten de beschermlaag van het toestel hadden verwijderd, maar ook als ze dat niet hadden gedaan, bleek het scherm uit te vallen.

Samsung besloot daarop de lancering van de Galaxy Fold uit te stellen. Wanneer Samsung het opvouwbare toestel alsnog op de markt brengt, is nog niet bekend.

Concurrent Huawei zei eerder zijn eerste opvouwbare smartphone, de Mate X, in juni op de markt te willen brengen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Kier onder scherm boosdoener bij Samsung Galaxy Fold'

Eerste indruk van de (werkende) Galaxy Fold

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's