escape room 2.0

Weekendtip: real-life gamen in een fort

15 september 2019 13:44

Tracing Thomas is een drie uur durende real-life game waarin jij de vermiste Thomas moet zoeken in een duister fort in Hoek van Holland.

Tracing Thomas is de grootste ‘immersive theatre’ productie in Nederland. Je wordt onderdeel van een 2,5 uur durende interactieve theatrale experience in Fort 1881 bij Hoek van Holland. 

Een escape room is er niks bij. Tracing Thomas is een spannende mix van real-life gaming en locatietheater. In de zoektocht naar de 12-jarige Thomas, die op mysterieuze wijze is verdwenen, moeten 100 bezoekers als ware rechercheurs het hele fort uitkammen op zoek naar bewijsmateriaal en getuigen. Omdat geen lineair verhaal wordt gevolgd maar gasten echt zelf het hele fort verkennen, is goede communicatie en samenwerking extreem belangrijk om het mysterie te ontrafelen.

Architectuur, acteurs en toeschouwers

De zoektocht is een mooie aanleiding om het nationaal erfgoed Fort 1881 te verkennen. In Nederland wachten ruim 100 forten op herbestemming. Naast dit fort bij Hoek van Holland zijn ook Bunker 599, Deltawerk en het Waterliniemuseum Fort bij Vechten opengesteld. "Voor Tracing Thomas is het fort ideaal", zegt Danny van Zuijlen die met theatermakers en gamedesigners het spel bedacht. “Een fort is ontworpen om in korte tijd veel soldaten te mobiliseren. Een fort was een geoliede machine. Je kunt dus goed rennen op zo’n locatie.” Er worden voor het verhaal zo’n 40 ruimtes in de de ondergrondse wereld vol donkere gangen gebruikt. 

Er zijn nog plaatsen beschikbaar op 27 of 29 september en 20 oktober. Een kaartje kost 55 euro.