Battle royale

Mobiele versie Call of Duty verschijnt 1 oktober

19 september 2019 00:01

De nieuwe mobiele Call of Duty-game wordt op 1 oktober uitgebracht voor iOS en Android.

Het spel zal gratis te downloaden zijn en bevat in-app aankopen. Spelers zullen het vooral tegen elkaar opnemen in multiplayermodi.

In Call of Duty Mobile zit ook een battleroyalemodus, geïnspireerd door games zoals Fortnite en PlayerUnknown's Battlegrounds. Honderd spelers worden op een groot eiland gedropt, waarna de laatste overlevende de pot wint. Vorig jaar kreeg de laatste console- en pc-versie ook al een battleroyale-optie.

Volgens uitgever Activision worden elementen uit de Modern Warfare- en Black Ops-games met elkaar gecombineerd in de mobiele titel. Spelers kiezen een type soldaat, die ze vervolgens met perks en uitrusting kunnen verbeteren.

Niet in België

De game verschijnt niet in België, China en Vietnam. Vermoedelijk wordt België gemeden wegens de strenge regels tegen lootboxen, een goksysteem waarmee je willekeurige beloningen krijgt in ruil voor geld.

In Nederland zijn lootboxen wel toegestaan, tenzij de inhoud ervan verhandeld kan worden voor echt geld. Gezien het spel in Nederland verschijnt, is dat vermoedelijk niet het geval in Call of Duty.

De leukste games voor op reis: dit spelen wij deze zomer

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's