Beeld © Bright
Beeld © Bright
Headset-test

Review: draadloze koptelefoon Master & Dynamic MW65

2 juli 2019 18:38

Master & Dynamic heeft met de MW65 zijn eerste koptelefoon met actieve noise cancelling gelanceerd. Het is een bijzonder ding, maar waarom moet hij 499 euro kosten?

In een tijd waar alle duurdere koptelefoons op elkaar lijken, is de Master & Dynamic MW65 een welkome frisse wind. Je moet er een beetje van houden, maar het bruine (of zwarte) leer in combinatie met het flitsende aluminium zorgt er in ieder geval voor dat je opvalt.

Master & Dynamic is een premium merk dat de laatste jaren hoge ogen (en oren) gooit met zijn koptelefoons, maar het was wachten op de eerste draadloze variant met actieve noise cancelling. Deze is er nu, de MW65, maar hij komt met een prijs die zelfs nog een stuk hoger ligt dan de te kloppen koptelefoons van Sony en Bose: 499 euro.

Hoera: knopjes

Je merkt dat je een premium apparaat op je hoofd hebt, want de bouwkwaliteit voelt top aan. De kussens sluiten fijn aan over je oor, de schelpen zijn groot genoeg en thank god, de koptelefoon heeft gewoon knopjes om naar het volgende en vorige nummer te gaan, of om het volume aan te passen. Geen touchpad of andere frustrerende aanraakoplossingen, nee, gewoon indrukken. Je moet even oefenen, maar als je het eenmaal weet, maak je geen fout meer.

Een van de drie knoppen is bedoeld voor Google Assistant, alleen die feature heeft nog wel wat werk nodig. Ik weet niet of het aan Google of aan Master & Dynamic ligt, maar de Assistent is nu nog te aanwezig als je haar niet nodig hebt en te afwezig als je haar wel wil oproepen. Wel werkt de koptelefoon goed samen met meerdere apparaten tegelijkertijd. Je kan hem verbinden met zowel je laptop als je telefoon. Klik je op het ene apparaat op play, dan gaat het andere apparaat op pauze. 

Geluid en noise cancellation

De over-ear-koptelefoon geeft zeker een prima geluid, al piekt het niet ruim uit boven koptelefoons die een derde van de prijs kosten. Het geluid voelt een beetje afstandelijk, of positief gezegd erg neutraal. Het was niet de ervaring die ik verwachtte van een koptelefoon met deze forse prijs.

De noise cancelling van de MW65 komt in drie standen: hoog, laag en gemiddeld. Ook deze is prima, maar eveneens niet zo bijzonder om van te popelen.

Al met al

Al met al heb je zeker geen miskoop bij de Master & Dynamic MW65, maar kan je voor deze zomervakantie toch beter bij de traditionele merken als Sony en Bose blijven. In onze koopgids staat de Sony 1000XM3 nog steeds bovenaan en deze is met zo'n 300 euro ook nog eens 200 euro goedkoper dan de MW65. Maar ja, dan moet je het wel doen zonder fancy leer op je hoofd.

Luister ook: deze oortjes nemen 3D-audio op

Volg Bright op YouTube voor meer gadgetreviews

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

De beste draadloze oordoppen en koptelefoons