Tips

Spelletjes voor seriefreaks

14 december 2018 12:00

Vind jij het ook zo fijn om een goede serie te bingen? En vind je het dan ook zo jammer als die weer is afgelopen? Nergens voor nodig: je kan je hart ophalen met deze apps, waarmee je jezelf in de wereld van je favoriete serie waant.

1. Stranger Things 

Het derde seizoen van Stranger Things staat op de rol voor komend jaar en in de tussentijd vermaak je je prima met deze app. In het spel Stranger Things vecht je net als Eleven, Dustin, Mike en Lucas tegen vijanden. De karakters verplaats je van A naar B door op je beeldscherm te tikken. De verschillende personages verzamel je door steeds verder in het spel te komen. Zo kun je ook tussen personages switchen.Handig, want iedereen heeft weer unieke krachten en brengen je op deze manier op nieuwe plekken in het spel. Zo blijf je Hawkins op jouw manier ontdekken.

Prijs: Gratis.
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: Het spel speelt zich net als de serie af in het jaar 1984 en daarom is de game vormgegeven als een 16-bit spel.
Minpunten: Soms is het onduidelijk hoe je nu verder moet in het spel - maar dat kan ook aan mijn game-skills liggen!
Waar voor je geld: Niet van toepassing.

2. Criminal Minds: The Mobile Game

Gek op Criminal Minds en ben je nieuwsgierig hoe de hoofdrolspelers het toch telkens voor elkaar krijgen om in het brein van criminelen te duiken en misdaden op te lossen? Dan is deze game iets voor jou. 

In het spel stuur je de bekende personages uit de serie aan en kun je zelf kiezen wie je op de verschillende moordzaken in het spel zet. Je moet lichamen onderzoeken, vingerafdrukken verzamelen, dossiers uitkammen en vooral veel praten met getuigen en verdachten.

Prijs: De eerste misdaad is gratis, daarna betaal je voor een hoofdstuk 2,49 of 3,49. Voor alle zes de games betaal je eenmalig 10 euro.
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: Voor de echte fans! Het spel is precies als de serie. Alle personages zijn zoals je ze kent.
Minpunten: Soms een tikkeltje langdradig met alle scenario’s.
Waar voor je geld:  Ik zou eenmalig de 10 euro uitgeven zodat je direct alle zaken hebt om te spelen. 

3. Dexter Slice

Probeer je vingers niet te snijden aan dit super scherpe spelletje. In Dexter Slice is het aan jou om bepaalde messen uit een moeilijke situatie te slepen zodat er gaten worden geopend. Maar pas op... Want voor je het weet heb je jouw vingertop eraf gesneden. Het spel is ontzettend lastig, wat het behoorlijk uitdagend maakt om de levels allemaal te halen! 

Prijs: Gratis, maar er is ook een versie van 4,49 met nog meer verschillende vlijmscherpe levels.
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: Het is ongelofelijk lastig, waardoor je het spel niet zo snel uitgespeeld krijgt.
Minpunten: Omdat het dus vrij lastig is, had ik in het begin niet helemaal door hoe het precies werkt.
Waar voor je geld: Ja, aangezien je er dus wel een tijdje zoet mee bent.

4. Sherlock

De app Sherlock is voor echte speurneuzen. Het spel bevat video fragmenten van de hoofdrolspelers: Benedict Cumberbatch (Sherlock) en Martin Freeman (Watson). In Sherlock het spel, speel jij een nieuw lid van Sherlock’s homeless network. Aan jou de taak om mysteries in Londen op te lossen. Hoe? Door in het spel op verschillende locaties op de kaart te tikken. Je kunt kiezen om te lopen of met het openbaar vervoer te gaan. Uiteraard gaat openbaar vervoer sneller dan lopen. Maar daar staat wel iets tegenover. Hiervoor moet je een puzzel oplossen. De zaak oplossen doe je door getuigen te horen en clues te vinden. Je score krijg je aan de hand van hoe snel je de hints oppikt en de zaak oplost. 

Prijs: De eerste twee mysteries zijn gratis, daarna betaal je 4,49 euro.
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: Als je de serie nog nooit hebt gezien, is het spel ook hartstikke vermakelijk om te spelen. Daarnaast krijg je commentaar van Cumberbatch waardoor het echt een spel is dat bij de serie past.
Minpunten: Het hele spel is in het Engels. Jammer.
Waar voor je geld:  Als je van raadsels en puzzels houdt, is dit een heel fijn spel om te spelen. 

5. Plot Guru

Roepen jouw vrienden altijd dat ze écht alles weten over Dexter, DareDevil of Breaking Bad? Laat het ze maar bewijzen in een spelletje Plot Guru. Terwijl je een aflevering aan het kijken bent op televisie, krijg je gedurende de aflevering verschillende vragen voorgeschoteld die je moet beantwoorden. Je krijgt een paar seconden de tijd. Een extreem vermakelijk spel om te spelen, alleen of met je vrienden. 

Prijs: Gratis.
Beschikbaar voor: iOS.
Pluspunten: Je kunt het spel tegen iemand anders spelen om te kijken wie de grootste seriefreak is.
Minpunten: Je moet uitloggen uit de Nederlandse app store wil je dit spel downloaden.
Waar voor je geld: Niet van toepassing.

Nina Verberne is vergroeid met haar smartphone en heeft haar eigen techwebsite voor vrouwen, Girl in a Tech World. Ze vindt niets leuker dan met jou haar favoriete apps en handige knowhow te delen.