Leestips

Tech-boeken voor de kerstvakantie

28 december 2018 16:52

Weet je niet meer welk boek je nog moet lezen tijdens de vakantie? Of heb je je voorgenomen om in 2019 meer te gaan lezen? Bright zet een aantal tech-boeken van dit jaar op een rij.

Het was niet echt een vrolijkstemmend jaar op tech-gebied en dat wordt weerspiegeld in de boeken die in 2018 zijn verschenen.

Jeroen van Bergeijk: Uberleven, Undercover als Uberchauffeur

Even een Uber bestellen: het is zo simpel. En dankzij het rating-systeem weet je ook nog dat je een fijne chauffeur krijgt. Maar hoe fijn is de app eigenlijk voor taxichauffeurs? Schrijver en journalist Jeroen van Bergeijk ging aan de slag bij Uber en ondervond hoe het bedrijf chauffeurs in een keurslijf dwingt.

Lisa Brennan-Jobs: Small Fry

Dat Apple-oprichter Steve Jobs niet altijd even sympathiek was, mag als bekend worden verondersteld. Iemand die daarvan kan getuigen is zijn dochter, Lisa Brennan-Jobs. Aanvankelijk was Steve Jobs de grote afwezige in haar leven. En ook later bleek hij een grillige vader, schrijft Lisa in Small Fry.

Emily Chang: Brotopia: Breaking Up the Boys' Club of Silicon Valley

"Silicon Valley is een modern utopia waar iedereen de wereld kan veranderen. Behalve als je een vrouw bent." In haar boek Brotopia schrijft Bloomberg-presentatrice Emily Chang over de macho-cultuur van de Amerikaanse tech-wereld. Daarbij schuwt ze pikante verhalen over seksfeesten met veel drugs niet.

John Carreyrou: Bad Blood: Secrets and Lies in a Silicon Valley Startup

Ooit werd de bloedtest-startup Theranos gewaardeerd op 9 miljard dollar. Oprichtster Elizabeth Holmes werd de vrouwelijke Steve Jobs genoemd. Totdat in 2015 naar buiten kwam dat het bedrijf, dat claimde revolutionaire nieuwe bloedtesten te hebben ontwikkeld, veel minder innovatief was dan Holmes altijd deed voorkomen.

Christian Davenport: The Space Barons: Elon Musk, Jeff Bezos, and the Quest to Colonize the Cosmos

Bijna een halve eeuw nadat Neil Armstrong als eerste mens voet op de maan zette, blazen topondernemers als Elon Musk, Jeff Bezos en Richard Branson de space race nieuw leven in. Maken 'gewone' mensen straks verdere ruimtereizen dan professionele astronauten?

Robert van Eijden: Paradijs bij het dashboardlicht

We sluiten ons overzicht met boekentips af met een boek van voormalig Bright-columnist Robert van Eijden. Zijn tweede meesterwerk, Paradijs bij het dashboardlicht, is weer een heerlijk tragikomisch boek. Een 'being of age'-roman vol popnostalgie over de eeuwige vraag: is dit alles?