Dank je, Tile ūüĆł

Hoe een bluetooth tracker Davids weekend redde

24 juni 2019 21:51

De bluetooth tracker Tile van Bright-blogger David bracht al snel zijn geld op. Het apparaatje redde hem van een hel-weekend.

Als je me zaterdagochtend had gevraagd wat mijn favoriete gadget was, dan zou het zeer zeker niet een bluetooth tracker zijn geweest. Maar binnen een paar uur steeg de sleutelhanger waarmee je verloren spullen kan terugvinden wél tot bovenaan de ranglijst. 

Ik was namelijk¬†in Belgi√ꬆop een speciaal offroad motorcircuit met de motor in de modder aan het spelen en na de ochtendsessie was het tijd voor de lunch. Alleen¬†kon ik mijn portemonnee nergens vinden. Mijn hartslag ging omhoog en ik voelde¬†de wanhoop me overmannen.

Geen cash, wel pasjes

Er zat geen cash in, maar wel bankpasjes, creditcard, OV-kaart, ID-kaart, rijbewijs, meerdere kentekenbewijzen en nog een aantal pasjes. Had er maar cash ingezeten, in plaats van al die pasjes... Ik voorzag uren van bellen en bureaucratisch gedoe om vermiste pasjes te melden en nieuwe aan te vragen. Bovendien zou het kostenplaatje van een nieuw rijbewijs, ID-kaart en kentekenbewijzen ook niet gering zijn.

Ik greep meteen naar mijn iPhone. Ik had namelijk een tijdje geleden een Tile bluetooth tracker in de portemonnee gedaan, zodat ik hem thuis makkelijker kon vinden. Via de Tile-app kan ik de tracker zachtjes laten rinkelen. Maar de Tile-app op mijn iPhone gaf echter aan dat de portemonnee niet binnen bluetoothbereik was. Wel kon ik op de kaart zien dat mijn portemonnee drie uur geleden voor het laatst op het terrein gesignaleerd was. In dat geval moest hij of in het restaurant zijn of in het toiletblok. De portemonnee zat namelijk in mijn jas en die droeg ik niet tijdens de motormodderbaden.

In de wc?

Met lood in de schoenen, maar wel met een tikje hoop, liep ik langs het toiletblok richting het restaurant. Opeens maakte de Tile-app een bluetoothverbinding! Had ik hem dan in het toilet verloren? Heel zachtjes hoorde ik het zielige gepiep in het toiletblok, maar hoe en waar ik ook zocht, ik kon hem niet vinden.

Samen met mijn motormaatje zochten we tien minuten zonder succes. Misschien in de kamers boven het toiletblok? Maar nee, daar werd bluetoothverbinding in de gang verbroken. Misschien had iemand hem door de pot gespoeld en rinkelde hij nog in de rioolpijp? Een belachelijk gedachte van iemand in een paniektoestand.

Toen we de moed bijna hadden opgegeven, deed mijn motormaat een greep in een lege wc-papierhouder. Daar was hij! Daarom hoorden we hem wel, maar zagen we hem niet. Iemand had mijn portemonnee gevonden en is stiekem op de pot door mijn portemonnee gegaan op zoek naar cash. Ik vermoed dat de dief er met een buit van zo'n 1,20 euro aan kleingeld vandoor is gegaan. Vermoedelijk is het een Nederlandse koffieleut, want ik had toch echt een Coffee Company- strippenkaart in mijn portemonnee.

Als een kind zo blij

Hoe dan ook, ik was als een kind zo blij. Dankzij de Tile tracker had ik de portemonnee teruggevonden. Anders had hij mogelijk jaren lang eenzaam en verlaten moeten doorbrengen in een lege wc-papierhouder, aangezien je bij die toiletblokken je eigen papier moest meenemen. Dank je wel, Tile! Je bent nu mijn allerliefste beste gadget ooit!

Kijk ook: de review van David over de Tile